Do tohoto pokrmu můžete přidat i celer či petržel. Připravit ho můžete i z krůtího nebo vepřového masa. Šmrnc mu dodají také čerstvé bylinky.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g hovězí kližky
● 1 cibule
● olej
● sůl
● pepř
● 1 lžička mletého kmínu
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 500 ml vývaru
● 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Maso nakrájejte na kostky, cibuli najemno a mrkev na kolečka. Na oleji opečte cibuli. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne. Přisypte papriku, kmín, promíchejte a nechte rozvonět.
Přilejte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou asi 90 min. Pak přidejte mrkev, petrželku a duste dalších 30 min. Podle potřeby v průběhu dušení dolejte vývar.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Guláš s mrkví zní fakt zajímavě. Asi vyzkouším krůtí maso, to miluju. Díky za tip!
Takový recept mě moc zaujal, hlavně že tam je mrkev! Musim to někdy skusit připraviť pro rodinu.