Guláš podávejte s malými bramboráčky nebo jej jednoduše zabalte do většího bramboráku. Stejně dobře ale bude chutnat i s bramborovou kaší.
Ingredience na 5 porcí:
● 800 g hovězího zadního
● 1 cibule
● 1 petržel
● kousek celeru
● 1 mrkev
● 3 stroužky česneku
● 2 bobkové listy
● 1 snítka rozmarýnu
● 4 snítky tymiánu
● 5 kuliček pepře
● 5 kuliček nového koření
● sůl
● pepř
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce mleté uzené papriky
● vývar podle potřeby
● olej
● 5 bramboráků
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky a kořenovou zeleninu na kostičky. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Vmíchejte zeleninu, česnek, zasypte vše paprikou a zarestujte.
Přilejte tolik vývaru, aby bylo maso se zeleninou ponořené. Přidejte bylinky, koření a guláš duste pod pokličkou asi 120 min. Podle potřeby přilévejte vývar. Hotový guláš podávejte s bramborovými plackami.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 70 Kč
Výborný recept, určitě vyzkouším! Kořenová zelenina v guláši dodává skvělou chuť a bramboráčky jako příloha jsou naprosto ideální.