Vylepšete si klasický gulášek čerstvými lesními houbami. Skvěle chutná s houskovým knedlíkem i krajícem chleba.
Suroviny na 4 porce – 500 g vepřového masa – 250 g čerstvých hub – slunečnicový olej – 3 stroužky česneku – 1 cibule – sůl, pepř – 2 lžičky gulášového koření – 1 lžička majoránky – 1 lžička mleté papriky – tmavá jíška na zahuštění
Postup
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Přidejte na kostky nakrájené maso (nejlepší je vepřová plec) a zaprašte grilovacím kořením a mletou paprikou. Maso nechte zatáhnout a pak plamen stáhněte.
2. Houby očistěte, nakrájejte na kousky a přidejte k masu. Duste doměkka. Ke konci přidejte česnek utřený se solí, majoránku a podle chuti opepřete.
3. Guláš chvíli povařte a podle potřeby zahustěte jíškou. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte s chlebem, knedlíkem nebo brambory.