Vyzkoušejte při vaření pivo. Hodí se jak do guláše, tak i k jiným pokrmům z hovězího i vepřového masa. Dodá mu jemnou karamelovou chuť.
Ingredience na 6 porcí:
● 1 kg hovězího masa
● 2 cibule
● 1 chilli paprička
● 200 ml černého piva
● 1 lžička římského kmínu
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● sůl
● pepř
● 300 ml vývaru
● 2 lžíce másla
● olej
Postup:
Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte koření, protlak, papriku, důkladně promíchejte a zarestujte.
Následně do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilejte pivo a trochu vývaru tak, aby bylo maso jen ponořené. Mělo by se dusit, a ne vařit.
Směs mírně osolte, opepřete a pod pokličkou duste asi 120 min. Podle potřeby dolejte v průběhu dušení vývar. Guláš podávejte s přílohou podle chuti.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 70 Kč
Teda, já to už zkoušela a je to fakt bomba! Pivo do guláše dává úplně jiné tóny.
Je to moc zajímavé, nikdy jsem nezkoušela přidat pivo do guláše. Příště to určitě zkusím, protože ta karamelová chuť mě láká!