Tradiční pokrm má bohatou historii a je oblíbený po celém světě. Využijte ho jako lehkou svačinku!
Ingredience: 4 porce
● 2 avokáda
● 1 lžíce šťávy z citronu
● 1 cibule šalotka
● 1 jalapeňo paprička
● 3 cherry rajčátka
● 1 stroužek česneku
● 1 lžička sušeného koriandru
● sůl
Nachos:
● 1 tortilla
● olivový olej
● pečicí papír
Postup:
Zralá avokáda zbavte slupky a pecky a v misce rozmačkejte vidličkou. Přidejte citronovou šťávu, najemno nasekanou šalotku, najemno nasekanou papričku jalapeňo. Ta je u nás k dostání v běžném supermarketu.
Přidejte také nakrájená cherry rajčátka, utřený česnek a sušený koriandr. Pokud máte doma čerstvé bylinky, nahraďte sušený koriandr tím ze zahrádky. Směs důkladně promíchejte, dochuťte solí a podávejte s nachos.
Ty buď koupíte v obchodě, nebo nakrájíte tortillu na trojúhelníčky, potřete z obou stran olivovým olejem a pečete na 200 °C asi 5 min. Pozor, jde to dost rychle! Tak ať nic nepřipálíte.
Příprava: 10 min
Cena za 1 porci: 25 Kč