Tradiční pokrm (vyslovuje se waka-moleę) je oblíbený po celém světě. Chutná i jako lehká svačinka.
Ingredience na 4 porce:
● 2 avokáda
● 1 lžíce šťávy z citronu
● 1 cibule šalotka
● 1 jalapeňo paprička
● 3 cherry rajčátka
● 1 stroužek česneku
● 1 lžička sušeného koriandru
● sůl
Nachos:
● 1 tortilla
● olivový olej
● pečicí papír
Postup:
Zralá avokáda zbavte slupky a pecky a v misce rozmačkejte vidličkou. Přidejte citronovou šťávu, najemno nasekanou šalotku a nasekanou papričku jalapeño.
Přidejte také nakrájená cherry rajčata, utřený česnek a sušený koriandr. Pokud máte doma čerstvé bylinky, nahraďte sušený koriandr tím ze zahrádky. Směs promíchejte, dochuťte solí a podávejte s nachos.
Ty buď koupíte v obchodě, nebo nakrájíte tortillu na trojúhelníčky, potřete z obou stran olivovým olejem a pečete na 200 °C asi 5 min. Pozor, jde to dost rychle! Tak ať nic nepřipálíte.
Příprava: 10 min
Cena: 110 Kč
Paráda, budu dělat guacamole poprvé, ale už teď jsem nadšená. Jestli zbyde, zkusím si ho dát i místo oběda!
Guacamole je moje oblíbené! Recepty rádě zkouším a tahle varianta vypadá chutně. Možná ale vynechám jalapeňo papričku, nemám ráda moc pálivé.
Zkusím tenhle recept na guacamole o víkendu, zní jednoduše a rychle. Jen nevím, jestli jalapeňo není moc pálivé.
Guacamole miluji! Mám vždycky radost, když najdu nový recept, který můžu zkusit. Přidat čerstvý koriandr z balkónu zní skvěle!