Rádi zkoušíte zahraniční recepty? Uvařte pro celou rodinu kuře po gruzínsku.
Ingredience:
1 celé kuře
1 velká cibule
1 mrkev
2 velké lžíce másla
2 dcl červeného vína
1 plechovka rajčatového protlaku
petrželka na ozdobu
1 čerstvá feferonka
1 lžíce sladké papriky
sůl a pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na lžíci másla. Nyní orestujte na kostičky nakrájenou mrkev. Kuře si naporcujte, osolte, opepřete, přidejte papriku a lehce ze všech stran rovněž orestujte.
Nyní vše přendejte do zapékací mísy nebo pekáče a přidejte protlak, zbytek másla, červené víno a trochu vody.
Pečte na 200 °C po dobu 30 minut. Nakonec dozdobte petrželkou a nakrájenou chilli papričkou.
Náš tip:
Ještě lepší chuť kuře získá, když ho potřete česnekem a necháte hodinu odpočívat.