Tento sýr najdete v každém větším supermarketu a je obměnou našeho českého hermelínu.
Suroviny:
300 g sýru halloumi
1 lžička čerstvého tymiánu
olivový olej
čerstvě namletý pepř
1 velká křupavá bagetka
hrst rukoly
10 cherry rajčátek
Postup:
Sýr halloumi si nakrájejte na silnější plátky. Každý z nich pokapejte malým množstvím olivového oleje a dochuťte tymiánem a čerstvě namletým pepřem.
Sýr ogrilujte z obou stran, postačí dvě minuty z každé strany.
Mezitím si nakrájejte čerstvou bagetku a také ji lehce opečte nebo ogrilujte z obou stran.
Každý plátek pečiva pokapejte trochou olivového oleje, přidejte rukolu a na plátky nakrájená rajčata.
Navrch přidejte ogrilovaný sýr halloumi, chutě se dokonale propojí.
Halloumi je top volba pro vegetariány, skvělý tip! A tymián s olivovým olejem, to musí být nebe v ústech. Již se těším, až to vyzkouším.
Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Halloumi sýr jsem dosud nezkoušela, ale vypadá to na výbornou večeři. Děkuji za tip!
Tak tohle musím vyzkoušet! Miluju sýry a tento recept vypadá fakt jednoduše. Díky za inspiraci!