Zpestřete si vánoční stůl luxusní kombinací grilovaných steaků z tuňáka s krevetami a čekankou – tu můžete podle chuti nahradit třeba zelenými listy salátu.
Potřebujete:
✿ 2 filety tuňáka
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ 8 velkých loupaných krevet
✿ 1 puk čekanky
✿ 2 citrony
✿ snítku kopru
Marináda:
✿ 3 stroužky česneku
✿ hrst čerstvého koriandru
✿ 1 limetku
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
1. Smíchejte olej, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl a pepř a do marinády vložte omyté a osušené krevety. Dobře vše promíchejte. Nechte je zhruba 1 hod. marinovat v lednici.
2. Filet tuňáka rozdělte na čtyři porce, osolte a opepřete. Vložte je na gril nebo grilovací pánev společně s krevetami a ogrilujte 2–4 minuty z každé strany. Hotový steak pokapejte olejem a posypte čerstvým tymiánem.
3. Čekanku zbavte ovadlých listů, opláchněte ji, odkrojte konce a rozeberte na listy. Rozložte je na talíře a zakápněte citronovou šťávou.
Na každý talíř položte jeden steak tuňáka a k tomu ještě dvě grilované krevetky, podle chuti ještě jídlo dosolte a případně navrch dochuťte ještě pepřem a ozdobte citronem a čerstvým koprem.
Tak to je boží nápad, něco originálního pro vánoční večeři. Už se těším, až to zkusím.
Jsem nadšená z této inspirace, rozhodně ho zařadím do vánočního menu!
Tento recept je skvělým příkladem, jak si obohatit vánoční tabuli něčím neobvyklým, a zároveň zdravým.
Wow, takový grilovaný rybí mix je prostě úžasný nápad! Určitě to vyzkouším s přáteli.
Vypadá to jako luxusní recept na Vánoce. Mám v plánu vyzkoušet, děkuji za inspiraci!
Zní to úžasně! Ryba s čekankou je skvělá kombinace a určitě si ji brzy vyzkouším připravit.