Pstruh s voňavými bylinkami je lahůdka, kterou potěšíte všechny milovníky ryb.
Suroviny na 4 porce
– 4 pstruzi (čerství nebo mražení) – sůl – 8 lžic olivového oleje – 1 lžička sušeného tymiánu – 1 lžička sušeného rozmarýnu – 2 stroužky česneku – 1 citron
Postup
1. Ryby omyjte, očistěte a osušte. Osolte je z obou stran.
2. Do misky nalijte olivový olej. Přidejte sušené bylinky, prolisované stroužky česneku a šťávu vymačkanou z citronu. Vše důkladně promíchejte. Každý kousek ryby touto marinádou z obou stran potřete. Vetřete ji i dovnitř, aby maso mělo bylinkovou chuť.
3. Pstruhy grilujte v elektrické troubě 8 až 10 minut z každé strany, dokud nebude maso měkké. Ryby můžete také vyskládat na plech vyložený pečicím papírem a péct doměkka v horkovzdušné troubě.
4. Hotové ryby podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.