Nechte vyniknout přirozenou chuť šťavnatého lososa doplněnou lahodným chřestem a sladkými cherry rajčátky.
Potřebujete:
✿ 2 porce lososa
✿ 2 lžíce oleje
✿ barevný pepř
✿ špetku cukru
✿ 1 svazek chřestu
✿ 8 cherry rajčátek
✿ citron
✿ hrst polníčku
✿ sůl
1. Lososa osolte, opepřete a ogrilujte na kontaktním grilu nebo na grilovací pánvi s trochou oleje dozlatova. Uvnitř by měla ryba zůstat růžová. Vyjměte z pánve či grilu a nechte alespoň 3 minuty odpočinout.
2. Chřestu odlomte či odkrojte spodní konce, očistěte ho a uvařte do poloměkka ve vroucí osolené vodě s cukrem a citronovou šťávou (cca 3 minuty).
3. Vyjměte chřest a na chvilku ho vložte do pánve, kde se griloval losos, a lehce opečte. Lososa podávejte s chřestem, nakrájenými rajčátky a polníčkem, případně s tatarskou omáčkou.