V žilách jí koluje řecká krev, a tak jaký div, že miluje právě ryby, při jejichž podávání pochopitelně pamatuje i na velkorysou salátovou oblohu.
Ingredience:
● 4 filety z lososa
● šťáva z 1 citronu
● 2 stroužky česneku, prolisované
● 1 lžíce olivového oleje
● 1 lžíce medu
● sůl a pepř podle chuti
● čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Lososa důkladně opláchněte a osušte. Smíchejte citronovou šťávu, česnek, olivový olej a med v menší misce. Filety následně potřete uvedenou marinádou a nechte je odpočinout asi tak 15 minut.
Rozpalte gril a grilujte lososa 4–6 minut z každé strany, dokud není náležitě propečený. Potom jej osolte, opepřete a ozdobte čerstvými bylinkami. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo salátem z čerstvé zeleniny a s bohatou zálivkou olivového oleje.
Příprava: 35 min
Cena: 250 Kč
Ráda zkouším něco novýho a tohle vypadá zajímavě. Navíc miluju česnek. Díky za recept.
Miluju grilovaný ryby! Tento recept vypadá parádně. Už mám chuť na ten lososa!
Losos s citronovou šťávou a medem? To zní fakt skvěle! Hned to o víkendu zkusim. Dík za tip, Jennifer!
Tohle je přesně ten typ receptu, který miluju! Rychlé, jednoduché a určitě vynikající. Už se těším, až to doma vyzkouším.