Šťavnatá ryba, spousta zeleniny a olivového oleje, to je první volba španělské královny.
Ingredience na 2 porce:
400 g lososa s kůží
10 stonků zeleného chřestu
2 hlavičky česneku
1 červená cibule
1 citron
1 větvička cherry rajčat
2 větvičky čerstvého rozmarýnu (lze i sušený)
olivový olej
sůl
černý pepř
Postup:
Lososa omyjte a osušte papírovou utěrkou, pokapejte citronem a dejte do ledničky marinovat. Očistěte chřest i cibuli, ale tu neloupejte, jen podélně rozpulte. Citron nakrájejte na kolečka, omyjte cherry rajčata a nechte je na stonku.
Jednu hlavičku česneku neloupejte, ale rovnou ji překrojte napůl. Druhou rozdělejte na čisté stroužky. Předehřejte troubu na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem a položte na něj lososa kůží dospodu. Zapněte gril.
Kolem vyskládejte chřest, rozpůlenou cibuli, plátky citronu, půlky česneku i stroužky, rajčátka i rozmarýn. Vše důkladně pocákejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte přibližně 20 minut. Jako přílohu můžete podávat bílý chléb.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 110 Kč
Recept vypadá opravdu skvěle a zdá se být docela jednoduchý na přípravu. Grilovaný losos je moje oblíbená pochoutka a už se těším, až ho vyzkouším. Díky za inspiraci!