Chutný a na pohled velmi zajímavý grilovaný lilek nadchne i ty největší labužníky.
Potřebujete:
✿ 2 lilky
✿ 2 stroužky česneku
✿ olej
✿ bazalku nebo petržel
✿ sůl
✿ čerstvé bylinky
Dip:
✿ 2 stroužky česneku
✿ hrst čerstvé máty
✿ ½ granátového jablka
✿ 600 g bílého jogurtu
✿ sůl, pepř
1. Lilky rozkrojte podélně napůl, osolte a nechte asi 20 minut vypotit. Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte olej, prolisovaný česnek a jemně nasekanou bazalku.
2. Marinádou potřete lilky ze všech stran a nechte je chvilku odpočinout. Pak je položte na gril a z obou stran je ogrilujte.
3. Česnek prolisujte, mátu nasekejte nadrobno, z granátového jablka vydlabejte zrníčka a část si jich dejte stranou. V misce vše na dip promíchejte, navrstvěte na lilky, dozdobte zbylými zrníčky a bylinkami a podávejte.
To jedině pro ty, co maj rádi lilek. A ještě s tím jogurtovým dipem to musí bejt pecka! Tak asi zkusím dát tomu šanci.
No, vypadá to fakt dobře, tak sem zvědavá, jak to bude chutnat. Myslím, že bych mohla zkusit na další rodinnou oslavu. Díky za tip!
Tento recept mi přijde ideální pro letní grilování. Zbožňuji česnek a lilek, tak se těším, až to vyzkouším. Ten dip zní skvěle!
Vypadá to opravdu zajímavě a oživení klasického grilovače rozhodně vítám. Určitě vyzkouším tento recept s jogurtovým dipem. Děkuji za inspiraci!