I kapr lze připravit poněkud méně tradiční metodou, nežli smažením na pánvi. Nabízí se například stále populárnější grilování, které doporučuje i Ondřej Slanina slavný z televizního pořadu Kluci v akci.
Suroviny:
600 g kapřího filetu
1 citrón
1 stroužek česneku
snítka petrželky
snítka tymiánu
sůl
600 g malých vařených brambor ve slupce
1 lžíce plnotučné hořčice
1 červená cibule
2 jarní cibulky
2 kyselé okurky
100 ml vývaru
60 ml olivového oleje
Z filetu kapra nakrájíme porce. V misce rozmixujeme citrónovou šťávu, půlku oleje, česnek, sůl, tymián a petrželku. Do marinády vložíme kapra a promícháme.
Tefal Optigrill Elite rozpálíme na program ryby a vložíme porce kapra. Brambory nakrájíme na půlky a promícháme s olejem.
Optigrill Elite rozpálíme na program brambory a vložíme brambory, opečeme. Poté vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a vložíme do oleje po bramborách, promícháme a ogrilujeme stejně jako brambory.
Vyjmeme, promícháme s bramborami, horkým vývarem, hořčicí a solí. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a na kostičky krájené okurky. Promícháme a necháme vychladit. Podáváme s kaprem.