Dobré maso nikdy není zapotřebí složitě nakládat, stačí jen pár ingrediencí, díky kterým bude jeho chuť naprosto dokonalá.
Suroviny:
3 až 5 kousků hovězí svíčkové nebo jiného kvalitního steakového masa
mořská sůl hrubozrnná
čerstvě namletý pepř
olivový olej
čerstvé snítky rozmarýnu a tymiánu na ozdobu
Postup:
Hovězí maso bohatě opepřete čerstvě namletým pepřem a osolte mořskou solí. Nechte maso deset minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím můžete rozžhavit gril. Maso potřete z obou stran olivovým olejem.
Hovězí steak grilujte nejen dle jeho tloušťky, ale také podle toho, jak moc ho chcete mít propečený.
Aby byl steak středně propečený, grilujte ho z každé strany tři minuty. Jestliže chcete maso více propéct, grilujte ho z každé strany čtyři až čtyři a půl minuty. Delším grilováním už byste mohli maso vysušit.
Steak podávejte ještě trochu opepřený, osolený a dozdobený snítkou čerstvého rozmarýnu a tymiánu. Aby mělo maso ještě lepší chuť, můžete na něj během grilování bylinky položit, ale dejte si pozor, nesmějí se spálit.
Náš tip
Nejlépe chutná s pepřovou omáčkou, kterou vytvoříte z výpeku, nakládaného pepře a smetany.