Grilovaný hermelín je osvědčená klasika, ale v chlebu jste ho určitě ještě nezkoušeli.
Ingredience:
2 hermelíny
2 menší bochníčky chleba
čerstvý nebo sušený rozmarýn
čerstvý nebo sušený tymián
extra panenský olivový olej
čerstvě mletý pepř
Postup:
Ve středu chleba si vyřezejte otvor tak akorát velký, aby se do něj vešel hermelín (camembert).
Dále chleba nařezejte do mřížky, aby si pak každý mohl chléb ulamovat a namáčet do sýra.
Doprostřed chleba přidejte hermelín a také jeho vrchní stranu nařezejte do mřížky.
Chléb i sýr pokapejte olivovým olejem, přidejte rozmarýn a tymián a čerstvě namletý pepř.
Celý bochník i se sýrem dejte na gril a přikryjte alobalem. Pečte přibližně 15 minut.
Recept vypadá velice zajímavě. Na grilování sýru jsem slyšela, ale v chlebu je to novinka. Jsem zvědavá, jaký to má vliv na chuť. Díky za sdílení.
omg, tohle vypadá božsky, nechápu jak nekdo může vymyslet takovou dobrotu 😀 jdu to zkusit, mám všechno doma.
Tak tohle vypadá na super recept, určitě to vyzkouším. Jen doufám, že ten chleb nemusí bejt nějaký speciální, abysme to doma zvládli udělat taky.
Zní to jako perfektní nápad na letní večer! Musím vyzkoušet. Díky za tip, nikdy by mě nenapadlo hermelín grilovat přímo v chlebu.