Máte rádi grilovaná jídla? A co takhle si místo masa ugrilovat hermelín?
Suroviny na 4 porce:
1 lžíce jemně pikantního grilovacího koření
2 hermelíny
olej
alobal
Postup:
Ve ¼ hrnku oleje rozmícháme polévkovou lžíci grilovacího koření (podle chuti lze přidat víc) a nalijeme do misky. Ve směsi obalíme hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly pokud možno na boku sýra.
Zabalený sýr vložíme na rozpálený gril a grilujeme 5–10 min z obou stran. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka.
Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.