Chuť křupavého zeleného chřestu zvýrazněná marinádou vás dostane. Chřest stačí grilovat jen chvíli a skvělé jídlo nebo příloha jsou hotové.
Potřebujete:
✿ 1 svazek zeleného chřestu
✿ 1 lžíci slunečnicového oleje
✿ 1 lžíci sezamového oleje
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 1 stroužek česneku
✿ sůl, pepř
✿ sezamová semínka
✿ olej na opékání
✿ 50 g parmazánu
1. Parmazán nastrouhejte najemno. Na marinádu smíchejte oba oleje se sójovou omáčkou a sezamovými semínky, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
2. Chřest omyjte, odkrojte dřevnatý konec a nechte okapat. V ploché míse rozložte stonky chřestu, potřete je marinádou a nechte chvíli odležet.
3. Gril rozpalte na vysokou teplotu, okartáčujte či oškrabte grilovací rošt dočista a pořádně ho potřete olejem. Nachystaný chřest položte přímo na rošt a za občasného potírání marinádou grilujte asi 3 minuty z každé strany do tmavohněda. Podávejte posypané strouhaným parmezánem.