Přestože u nás ananas neroste, patří k tradičnímu ovoci, které téměř každý z nás alespoň jednou do roka nakupuje. Tím časem jsou vánoční svátky. Jak s ním ale naložit, když se jeho dekorativní úloha chýlí ke konci? Nabízí se ho například ugrilovat a připravit z něj skvělý a chutný dezert.
Suroviny:
1 ananas
80 g hnědého cukru
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce perníkového koření
50 g moučkového cukru
1 pomeranč
1 citrón
60 g hoblin kokosu
Ananas očistíme a nakrájíme na kolečka, vyřízneme střed a prohodíme s hnědým cukrem. Tefal Optigrill Elite rozpálíme na program lilek a vložíme plátky ananasu.
Tvaroh smícháme s perníkovým kořením, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, šťávu z půlky citrónu a moučkový cukr. Dobře promícháme. Kokosové plátky na sucho opražíme. Ozdobíme ananas a podáváme.