Hodí se jako příloha k pečenému masu, do zmrzlinových pohárů nebo do masovo-ovocných salátů.
Ingredience na 4 porce:
1 čerstvý ananas
100 g tekutého medu
2 lžíce limetkové šťávy
lístky máty
pepř
Postup:
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Zbavte je tuhých středů. Med zahřejte a promíchejte s limetkovou šťávou. Do horké směsi přidejte trochu pepře a lístky máty.
Nechte je louhovat. Směsí pak potřete plátky ananasu. Skládejte je na gril, opečte, až mírně zkaramelizují, a poté je otočte. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Vono to funguje s medem a limetkou? Fakt jsem si to nedovedla představit, ale takhle když to čtu… Proč ne. Už mám chuť to zkoušet 🙂
Fascinující recept! Skvělý tip na letní grilovačky. Už se těším, až překvapím přátele tímto netradičním, ale určitě výborným pokrmem. Děkuji za sdílení.
Tak tohle vypadá zajímavě, ananas na grilu s medem… hmm, možná to zkusim na příštím grilování. Díky za nápad!
Super nápad! Miluju když jsou jídla trochu jinak než klasika. Sice nikdy nejsem moc odvážna v experimentování, ale tohle musim vyzkoušet. Dík za inspiraci!
Interesantní recept, jistě vyzkouším. Považuji za skvělý nápad kombinovat sladkost ananasu s kyselostí limetky a pikantností pepře. Zní to jako dokonalá harmonie chutí.
Jú, tohle miluju! Už jsem zkoušela upéct ananas na grilu, ale bez toho medu a máty. Díky za tip, příště určo zkusím.