Pro USA jsou typická grilovaná kuřecí křídla – receptů je hodně, ale ta originální jsou pikantní kuřecí Buffalo wings s řapíkatým celerem a dipem z modrého sýra.
Potřebujete:
✿ 1 kg kuřecích křídel
✿ 60 g másla
✿ 60 g polohrubé mouky
✿ 1 lžičku mleté sladké papriky
✿ 5 lžic pikantní chilli omáčky
✿ 1 lžičku vinného octa
✿ drcený česnek
✿ cayennský pepř, sůl
Dip:
✿ 180 ml zakysané smetany
✿ 150 ml majonézy
✿ 70 g sýru s modrou plísní
✿ 1 stroužek česneku
✿ sůl, pepř
1. Křídla v kloubu rozdělte. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj chilli omáčku, vinný ocet, drcený česnek, papriku, promíchejte a odstavte. Křídla osolte, opepřete, promíchejte s moukou. Přidejte půlku připravené omáčky a nechte alespoň hodinu marinovat.
2. Na sýrový dip smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte nastrouhaný sýr a utřený česnek, sůl a pepř.
3. Křidélka dozlatova ogrilujte (můžete je i osmažit na oleji nebo upéct v troubě). Na talíři je přelijte zbytkem pikantní omáčky a podávejte s tyčinkami řapíkatého celeru a mrkve, omáčkou z modrého sýru.