Krkovice se jako tučnější maso na gril hodí, protože se tolik nevysušuje a je pak šťavnatější.
Potřebujete:
✿ 750 g krkovice
✿ sůl
Marináda:
✿ 1 lžičku sladké mleté papriky
✿ 1/2 lžičky chilli
✿ 1 lžičku oregana
✿ 1 lžičku mletého nového koření
✿ 1 lžičku koriandru
✿ 1 menší cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžičku hořčice
✿ sůl
✿ olej
1. Krkovičku nakrájejte na plátky, promačkejte je jen trochu dlaní, z obou stran trochu osolte a dejte stranou odležet. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete.
2. Připravte si marinádu: Do misky dejte mletou papriku, chilli, oregano, nové koření a koriandr, trochu soli a promíchejte. Přidejte cibuli, česnek, hořčici a olej a vše opět dobře promíchejte. Do směsi naložte krkovičku a nechte přikryté v lednici nejméně 24 hodin.
3. Během grilování maso průběžně potírejte zbylou marinádou až do jejího vypotřebování. Grilujte do změknutí masa a pak podávejte s grilovanou, nebo čerstvou zeleninou a dipem.