Hovězí burgery samozřejmě nemohou při grilování chybět. Nepropékejte je příliš dlouho, aby uvnitř zůstaly růžové jako klasický steak.
Potřebujete:
✿ 600 g mletého hovězího
✿ 1 žloutek
✿ 1 lžičku lístků tymiánu
✿ sůl, pepř
✿ olivový olej
✿ 4 hamburgerové bulky
✿ 4 plátky čedaru
✿ hrst listového salátu
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 červenou papriku
✿ 4 batáty
✿ 4 brambory
✿ olivový olej
✿ 4 lžíce majonézy
✿ 1 lžíci petrželky
✿ 1 šalotku
✿ sůl, pepř
✿ jemný kečup
1. Maso dejte do mísy, přidejte žloutek, tymián, sůl, pepř a dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte 4 placky a potřete je olejem. Batáty a brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, promíchejte s troškou oleje, osolte a opepřete.
2. Hranolky dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 180 °C dozlatova. Bulky překrojte a ze strany řezu opečte na suché pánvi. Šalotku nakrájejte nadrobno. V misce smíchejte majonézu, petržel, šalotku, sůl, pepř. Maso opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova.
3. Na spodní díl bulky dejte lžíci majonézy, list salátu, maso, plátek čedaru, kolečka červené cibule a papriku. Přiklopte, dejte na talíř, přidejte hranolky a podávejte s kečupem.