Tuto skvělou lehce pikantní omáčku můžete využít ke grilovanému vepřovému, hovězímu i kuřecímu masu nebo také rybám.
Potřebujete:
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ sůl, pepř
✿ 50 ml oleje
✿ 250 ml vývaru
✿ 50 ml sójové omáčky
✿ 30 ml bílého vinného octa
✿ 2 lžíce třtinového cukru
✿ 1 lžičku sladké papriky
✿ 1 lžíci pálivé papriky
✿ 80–100 ml kečupu
1. Cibuli a česnek oloupejte a oboje nasekejte nadrobno. Chilli papričku očistěte, zbavte semínek a nasekejte nadrobno.
V pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej na střední teplotu a vložte cibuli, česnek a chilli papričku, osolte, opepřete a nechte zpěnit.
2. Za stálého míchání přidejte třtinový cukr a restujte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a cibulka nezezlátne. Pak přisypejte obě papriky a jakmile zpění, hned přilijte vývar. Vařte zvolna asi 5 minut.
3. Poté směs ochuťte sójovou omáčkou a octem a nakonec přidejte jemný kečup a ještě krátce míchejte do zahuštění. Omáčku nalijte do misky, nechte vychladnout a podávejte ke grilovaným pokrmům.