Tuto lahůdkou můžete připravit i mimo grilovací sezónu v troubě při 200 ºC, recept zůstává stejný.
Potřebujete:
✿ 6 paprik
✿ 200 g mozzarelly
✿ 100 g fety
✿ 50 g tvrdého sýru
✿ 100 g mletého masa
✿ 5 snítek máty
✿ sůl
✿ koření do mletých mas
✿ čerstvé bylinky
1. Papriky omyjte a pak je i se stopkou podélně rozkrojte napůl. Vyřízněte jádřinec tak, aby stopka zůstala na místě. Vzniknou vám tak praktické paprikové lodičky. Nebo jim seřízněte vršky a odstraňte jádřince, vzniknou jakési soudky.
2. Mozzarellu nakrájejte na kousky, fetu rozdrobte, mátu nasekejte nahrubo. Sýry a mátu promíchejte s okořeněným a osoleným mletým masem a touto směsí naplňte papriky. Tvrdý sýr nastrouhejte a dejte navrch směsi.
3. Papriky grilujte asi 5–10 minut, až se sýr rozteče a papriky budou mít zespoda hnědé „puchýřky“. Pak je sundejte z grilu a nechte 5 minut stát, než se šťáva vsákne. Ozdobte navrch bylinkami a můžete podávat.
Grilované plněné papriky vypadají naprosto úžasně! Jsem zvědavá, jak to bude v troubě chutnat s tou směsí sýrů a masa.
Tento recept mě zaujal hlavně kombinací sýrů s mátou. Trouba je skvělá alternativa, když gril není po ruce!
Super recept! Večery v Hradci jsou teď ideální na něco tak dobrého, jako grilované papriky. Už se mi na ně sbíhají sliny!
Mňam mňam, tohle určitě vyzkouším! I když jsem z Prahy a gril moc nepoužívám, trouba to jistí. Díky za tip.