Grilovat můžete také ovoce a připravit si tak sladkou tečku za grilováním. Můžete ho použít i jako přílohou ke grilovaným sýrům.
Potřebujete:
✿ 1/2 ananasu
✿ 1/2 melounu
✿ 2 banány
✿ 1 karambolu
✿ 2 kiwi
✿ 12 jahod
Na marinádu:
✿ 4 lžíce medu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžíci limetkové šťávy
✿ špetku skořice
✿ špetku chilli
1. Ovoce důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na podobně velké kousky. Ty pak střídavě napichujte na špejle – na obou koncích špízu nechte volné místo, abyste je mohli snadno otáčet na grilu.
2. V misce společně prošlehejte metličkou med, olivový olej, limetkovou šťávu, skořici a chilli a vzniklou směsí potřete ovoce. Pak špízy rovnou ogrilujte se všech stran krátce na grilu.
3. Grilovaný ovocný dezert podávejte samotný nebo s bílým jogurtem. Můžete ho také posypat různými semínky, například dýňovými či slunečnicovými.