Co by to bylo za grilování bez zdravých příloh – ovoce a zeleniny?
Ingredience
4 klasy kukuřice, 4 papriky, 2 cibule, 1 ananas, 4 hrušky, trocha medu
Postup
Kukuřici uvaříme doměkka, pak ji rozdělíme na třetinky a zvolna grilujeme asi 10 minut. Pokud ji budeme potírat máslem, bude chuťově zajímavější. Papriky grilujeme vcelku a ze všech stran.
Když se jejich slupka začne scvrkávat a mírně černat, sundáme je z grilu a na chvíli je zabalíme do alobalu. Po rozbalení odstraníme stopku a jádra a oloupeme je a krájíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na silná kolečka a klademe je na rošt.
Z každé strany grilujeme asi 7 minut, stejně jako jakoukoli jinou zeleninu, třeba lilek, mrkev, žampiony nebo jarní cibulku. Ananas oloupeme a grilujeme ho nakrájený na kolečka. Hrušky rozdělíme asi tak na šestinky a také rovnou grilujeme. Ovoce pro lepší chuť zakápneme medem.