Řecké špízy souvlaki jsou tradičním pokrmem ve všech domácnostech.
Suroviny:
500 g kuřecích prsních řízků
5 lžic olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce červeného vinného octa
3 stroužky česneku
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
½ lžičky pepře
čerstvý tymián na dozdobení pokrmu
Postup:
Maso nakrájejte na drobné kousky. Bylinky smíchejte s prolisovaným česnekem, trochou olivového oleje, citronovou šťávou, vinným octem a maso ve směsi několik hodin marinujte.
Kousky napíchejte na špejli, ochuťte je a ogrilujte, případně orestujte na pánvi ze všech stran. Jakmile bude maso dozlatova opečené, ihned podávejte.
Souvlaki nejlépe chutnají s řeckým pita chlebem a omáčkou tzatziki. Dozdobte tymiánem.