Krevetami rozhodně nikdy nic nezkazíte. Jsou připravené raz dva a v kombinaci s česnekem jsou vskutku výtečné.
Ingredience:
20 klasických nebo tygřích krevet
2 lžíce čerstvě vymačkané limetové anebo citronové šťávy
olivový olej
pepř
sůl
5 stroužků česneku
Postup:
Krevety si vyloupejte ze skořápek a pokapejte je citronovou či limetovou šťávou. Osolte je, lehce opepřete a poté je potřete prolisovaným česnekem.
Nechte je na hodinu odležet v lednici a 10 minut před začátkem grilování je zase z lednice vyndejte.
Pokapejte je olivovým olejem a můžete začít grilovat.
Z každé strany postačí 3 až 4 minuty.
Mám doma docela dost krevet a hledala jsem, co s nima. Toto recept vypadá jednoduše a efektivně. Musím zkusit.
No rikala jsem si, ze krevety nejsou nic pro me, ale tenhle recept zni fakt dobre. Urcite ho vyzkousim, kdyz mame ty gril party.