Říká se jim lignje na žaru a nesmějí chybět na jídelním lístku žádné chorvatské konoby neboli restaurace. Navíc je máte hotové za pár minut.
Suroviny:
350 g čerstvých kalamárů
šťáva z jednoho citronu
2 dcl suchého bílého vína
100 g konzervované kukuřice
150 g konzervovaného hrášku
kvalitní olivový olej
sůl, pepř
čerstvé bylinky na ozdobu
2 stroužky česneku
Postup:
Kalamáry omyjte a utěrkou osušte. Česnek oloupejte a prolisujte. Přidejte k němu tři lžíce olivového oleje, sůl, pepř, citronovou šťávu a bílé víno.
Kalamáry naložte do marinády a nechte je odležet alespoň jednu hodinu. Nyní můžete kalamáry ogrilovat. Z každé strany postačí dvě minuty. Podávejte je s hráškem, kukuřicí a citronovou šťávou.