Kalamáry jsou zdravé a zároveň zasytí. Konzumujte je s čerstvou bagetkou nebo blitvou.
Ingredience:
5 kalamárů (koupíte je mražené v supermarketu nebo čerstvé v rybárně)
1 velký citron
sůl, pepř
olivový olej
3 stroužky česneku
Postup:
Kupujete-li zmražené kalamáry, nechte je zcela rozmrznout. Poté je osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
Kalamáry nechte na hodinu nebo dvě odležet v lednici a deset minut před grilováním je zase vyndejte, budou dokonalé.
Znovu je lehce osolte a dejte na gril. Grilujte je ze všech stran, dokud nebudou na povrchu krásně zlatavé.
Na závěr je pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a olivovým olejem.
Týjo, rezervuju si na sobotu gril, tohle musí bejt dobrota. Snad se mi podaří sehnat čerstvé kalamáry. Kdo by neměl rád dobře udělaný mořský plody, že?
Tak tohle musím určo zkusit! Vypadá to jednoduchý a rychlý, jen doufam, že to nějakým zázrakem nedopadne, že budou kalamáry gumový. 😀
Interesantní přístup k přípravě kalamárů. Jsem zvědavá na formu, jakou nabere jejich textura po odležení. Zajímavý článek, inspirativní.
Dobra rada s tím nechání odležet v lednici, to jsem nevěděla. Určitě si to připravím, diky za tip!
Vypadá to na super recept, děkuji za něj. Už se těším, až to zkusím, a doufám, že mi to taky půjde. Mám ráda, když jsou recepty jasně a jednoduše napsané.
Zbožňuju kalamáry! Díky za recept, určitě vyzkouším. Myslím, že s tou citronovou šťávou na závěr to bude fakt bomba.