Vonící grilované kachní prso skvěle chutná s teplým čočkovým salátem.
Ingredience: 4 porce kachních prsou, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce soli, 250 g čočky, 200 g zakysané smetany, 1 stvol řapíkatého celeru, 1 menší hlavička fenyklu, 200 ml drůbežího vývaru, 50ml smetany na šlehání, sůl, bílý pepř, 2 snítky kopru
Postup: V hluboké pánvi osmažíme nahrubo nastrouhaný fenykl a nakrájený řapík celeru, lehce osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
Když začne probublávat, přidáme uvařenou čočku. Zalijeme postupně smetanou a při mírném probublávání salát podusíme doměkka. Kachní prsa z obou stran zakapeme olejem, nasolíme, okmínujeme a dáme do pánve kůží dolů.
Prsa opékáme z obou stran, poté je pečeme v troubě při 200 °C asi tak 8–10 minut. n Teplý čočkový salát nandáme na talíř, dozdobíme koprem, přidáme kachní prsa a ihned podáváme..