Grilovaná zelenina je výborná jako příloha, ale i jako samostatný pokrm.
Potřebujete:
✿ 4 papriky (červené, žluté či zelené)
✿ 2 lilky
✿ 2 cukety
✿ 8 rajčátek
✿ 4 ks zeleného chřestu
✿ 1 cibuli
✿ 6 žampionů nebo jiných hub
✿ 140 ml olivového oleje
✿ 1 lžíci hladkolisté petržele
✿ 40 ml balzamikového octa
✿ hrubou mořskou sůl, pepř
1. Zeleninu omyjte a očistěte, petrželku nasekejte. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na větší kusy. Houby, lilky, cukety a cibuli na plátky nebo větší kousky, rajčátka a chřest nechte vcelku.
2. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete a grilujte z každé strany 4–6 minut. Během grilování je potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete.
3. Pak ogrilujte olejem potřené houby, lilky, cukety, cibuli, chřest a rajčata asi 3–6 minut. Osolte a opepřete. Zeleninu vyskládejte na talíř, zakapejte olejem, balzamikem a posypejte petrželkou.