Grilovat můžete podle libosti téměř jakoukoli zeleninu: kukuřici, lilek, cuketu, zelený chřest…
Potřebujete:
✿ 1 lilek
✿ 1 cuketu
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 žlutou papriku
✿ 1 oranžovou papriku
✿ 1 mrkev
✿ 1 červenou cibuli
✿ olivový olej
✿ lžičku citronové šťávy
✿ středomořské koření
✿ čerstvé bylinky
1. Lilek nakrájejte na plátky a ponořte ho do osolené vody, aby změkl. Po půl hodině vyndejte, opláchněte a osušte. Všechnu ostatní zeleninu omyjte, osušte a nakrájejte libovolným způsobem.
2. Mřížku grilu nebo grilovací pánev pomažte trochou oleje a nechte na mírnějším žáru všechnu grilovat několik minut z každé strany.
3. Zeleninu narovnejte na talíř, dochuťte solí, pepřem. Pokapejte citronem a olejem. Posypte nakrájenými bylinkami a podávejte s různými dipy.
Grilovana zelenina je vynikajici. Vždy potěším rodinu, když ji připravím. Tento recept vypadá snadně a chutně, určitě ho vyzkouším!
Super nápad na letní grilování! Miluju grilovanou zeleninu, je to snadné a zdravé. Určitě vyzkouším a zapojím do našich rodinných grilovaček.