Výbornými žebírky v marinádě z whiskey pohostíte přátele i rodinu.
Suroviny na 4 porce – 1 kg vepřových žebírek – 15 kuliček pepře – 10 kuliček nového koření – 5 hřebíčků – 5 bobkových listů – 1 lžička sušeného česneku – 1 lžička sušeného koriandru – 2 lžičky soli
Na marinádu – 10 lžic kečupu – 4 lžíce whiskey – 3 lžíce medu – 2 lžíce švestkových povidel – špetka pepře
Postup
1. Omytá žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut, dokud nebude maso měkké.
2. Na marinádu dobře prošlehejte všechny ingredience.
3. Maso opatrně přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě při 200 ºC asi 35 minut.