Ke grilovaným žebírkům chutná skvěle salát ze zelí. Ať už klasický s kyselou chutí, nebo typu Coleslaw. Nakrouhejte zelí, nastrouhejte mrkev, promíchejte a promněte vše tak, aby zelenina náležitě zkřehla. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, sůl, pepř a trochu cukru.
Ingredience: 4 porce
2 kg vepřových žeber
150 ml černého piva
50 ml oleje
2 lžíce medu
½ lžičky mletého chilli
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
1 lžíce hořčice
1 stroužek česneku
Postup:
Ve větší misce promíchejte med, pivo, olej, hořčici, prolisovaný stroužek česneku, protlak, papriku, chilli, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Hotovou směsí pak žebra co nejvydatněji potřete. Dejte je na pár hodin do chladu.
Poté je zabalte do alobalu a dejte na gril. Grilujte přibližně půl hodinky. Poté alobal odstraňte, žebra znovu vraťte na gril, potřete zbylou marinádou a dál grilujte a nezapomeňte otáčet. Pečte dozlatova.
Příprava: 60 min
Cena/porce: 55 Kč