V prodejnách mořských ryb seženete i sépie. Obvykle už jsou vykuchané a připravené k tepelné úpravě.
Potřebujete:
✿ 2 sépie
✿ 1 citron
✿ 2 stroužky česneku
✿ 4 lžíce petrželky
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 2 zelené papriky
✿ 2 batáty
✿ medovou hořčici
✿ sůl, barevný pepř
1. Sépie omyjte a po stranách odkrojte tuhé průsvitné okraje, z hlavy vykrojte tuhou část ve středu chapadel a dejte do mísy. Česnek nasekejte na jemno a přidejte do mísy, pak polovinu nasekané petrželky, olej, sůl a šťávu z citronu. Promíchejte a alespoň 3 hodiny marinujte v lednici.
2. Batáty omyjte a dejte i se slupkou vařit doměkka. Slijte je, nakrájejte na silnější plátky a posypejte je barevným pepřem.
3. Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte semen. Sépie zprudka ogrilujte na grilovací pánvi nebo na grilu společně s paprikami 3–5 minut z obou stran. Rozdělte na talíře, přidejte batáty, papriky a podávejte s hořčicí.