Ryby jsou zdravé a co především – připravené během pár minut.
Ingredience:
2 střední pražmy královské (případné jiné vaše oblíbené ryby, použít lze například okouna, pstruha a další)
mořská sůl, pepř
velký citron
pár snítek čerstvého rozmarýnu
několik snítek čerstvého tymiánu na ozdobu
2 stroužky česneku
olivový olej
Postup:
Pražmu si osolte, opepřete a dovnitř přidejte pár plátků citronu, na tenké plátky nakrájený stroužek česneku a také snítku rozmarýnu a tymiánu.
Rybu nechte v chladu odležet aspoň půl hodiny.
Pokapejte ji olivovým olejem a zabalte do alobalu.
Pečte 8 až 10 minut z každé strany.
Pražma nejlépe chutná s grilovanou zeleninou nebo opečenými bramborami.
Hele, tohle vypadá dobře! Já mám sice s rybama trochu problém, ale možná bych si na tohle troufla. Myslíte, že kdybych to sežrala, tak by mi to chutnalo? 😀
Super tip na letní grilovačku! Už mi chyběly nápady, co jiného dát na gril než klasický maso. Pražmy máme doma rádi, takže tohle bude hit.
Tak tohle musím vyzkoušet! Já normálně ryby nepřipravuju, ale tenhle recept vypadá tak lákavě. A ty bylinky! To musí bejt úžasná kombinace.
Fascinující jak jednoduché ingredience dokážou vytvořit tak bohatou chuť. Tento přístup k vaření velice obdivuji a s radostí si tento recept přidám do své kuchařky!
Zkoušela jsem ryby na grilu, ale nikdy ne pražmu. Recept vypadá jednoduše a zdravě, tak to určitě brzo vyzkouším. Děkuji za tip!