Grilování je jednou z nejzdravějších úprav masa. Zeleninovou přílohu můžete doplnit i okurkou, paprikou apod.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 2 lžičky tymiánu
✿ 1 lžičku sušené bazalky
✿ 2 lžíce bílého vína
✿ špetku mleté papriky
✿ sůl, pepř
✿ 8 cherry rajčat
✿ ½ zeleného salátu
✿ olivový olej
1. Kuřecí prsa očistěte a osušte. Poté připravte marinádu – smíchejte bílé víno s tymiánem, bazalkou, mletou paprikou, ochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa vložte do marinády a nechte alespoň 3 hodiny odležet.
2. Rajčata a salát omyjte a nechte okapat. Rajčata nakrájejte na dílky, salát natrhejte na menší kousky. Kuřecí prsa otřete od marinády a vcelku je ogrilujte z obou stran asi 15 minut na grilovací pánvi. Během grilování potírejte marinádou.
3. Na talíře rozložte připravenou zeleninu, zakápněte olivovým olejem a přidejte grilovaná kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky.