Grilování zachová v dietním kuřecím mase většinu výživných látek. S barevným salátem chutná výborně a je to pastva i pro oči.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 4 lžíce sójové omáčky
✿ 1 lžičku medu
✿ 0,5 dl olivového oleje + na salát
✿ ½ citronu
✿ pepř
✿ bazalku
✿ směs salátových listů
✿ 6 cherry rajčátek
✿ 1 cibuli
✿ balzamikový ocet
1. Kuřecí prsa očistěte a osušte. Z citronové šťávy, oleje, bazalky, sójové omáčky, medu a pepře vytvořte marinádu a do ní naložte maso. Nechte alespoň hodinu marinovat.
2. Rozpalte kontaktní gril nebo grilovací pánev s troškou oleje a maso opečte z každé strany asi 5 minut při střední teplotě, aby se hezky propeklo. Hotové maso přikryjte alobalem a nechte asi 5 minut odpočinout.
3. Mezitím natrhejte saláty, nakrájejte rajčátka a cibuli, pokapejte je olivovým olejem a balzamikem a promíchejte. Rozdělte salát na talíře, maso nakrájejte na plátky a servírujte společně se zeleninou.