Kukuřice nesmí při grilování chybět. Můžete ji grilovat jen tak, ale s bylinkovým máslem je ještě chutnější.
Potřebujete:
✿ 4 kukuřičné klasy
✿ 50 g másla
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 hrst petrželové nati
✿ 1 hrst pažitky
✿ 1 lžíci medu
✿ čerstvou petrželku
1. Nejdřív si připravte bylinkové máslo. V rendlíku na plotně nebo i přímo na grilu rozpusťte máslo s medem, odstavte, přidejte prolisovaný česnek utřený se solí, nasekané čerstvé bylinky, promíchejte a nechte hodinu odstát.
2. Mezitím opláchněte kukuřičné klasy studenou vodou, osušte je a buď nechte vcelku, nebo je nakrájejte na špalíky. Potom klasy nebo špalíky zabalte jednotlivě do alobalu a grilujte je asi 30 minut.
3. Hotovou grilovanou kukuřici potřete připraveným bylinkovým máslem, můžete je ještě posypat čerstvými bylinkami, podle chuti osolte, případně přidejte nakrájený citron či limetu a můžete podávat.
Tohle vypadá strašně chutně! Hned si to chci udělat, je to perfektní jídlo na grill party. Díky za inspiraci!
Grilování kukuřice s bylinkovým máslem je moje oblíbená letní pochoutka. Recept vypadá výborně, zejména přidání medu je zajímavý nápad.
To zní tak dobře! Nikdy bych neřekla, že přidání bylinek a česneku do másla udělá takový rozdíl. Už se těším, až to zkusím.
Miluju grilovanou kukuřici! S bylinkovým máslem je to prostě top a ještě k tomu jednoduché na přípravu. Určitě vyzkouším, díky za tip!