Jedno z nejoblíbenějších mas na grilování nepotřebuje obvykle žádnou velkou přípravu. Díky tomu, že je náležitě prorostlé tukem, je ve výsledku šťavnaté a křehké. Výtečně se k němu hodí mimo jiné také marinády, které obsahují pivo.
Ingredience: 4 porce
4 plátky krkovice
100 ml černého piva
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
1 lžíce kečupu
50 ml oleje
špetka mletého chilli
Postup:
V misce promíchejte pivo, olej, kečup, sójovou a worcestrovou omáčku. Přidejte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a směsí potřete plátky krkovice.
Nechte je v chladu marinovat do druhého dne. Poté maso vyskládejte na gril a pomalu grilujte z obou stran dozlatova. V průběhu pečení maso potírejte zbylou marinádou.
Příprava: 60 min
Cena: 70 Kč