Jedním z amerických jídel, které velkou měrou ovlivnilo i evropskou kuchyni, je hamburger.
V posledních letech se míst, kde si špičkovou žemli s hovězím masem lze objednat, vskutku rozšířilo. Své místo si ale našly i burgery vegetariánské a přirozeně také se sýrem. Jeden takový lze udělat například se sýrů Rougette.
Suroviny:
4 napůl rozkrojené housky
4 kousky grilovacího sýru Rougette
lilek
cuketa
ledový salát
rajčátka
rukola
Příprava:
Rougette rozpékací sýr ugrilujeme dozlatova podle návodu na obale. Rozkrojené půlky housek zlehka opražíme na grilu, kde připravíme zároveň na plátky pokrájenou cuketu a lilek.
Všechny ingredience vložíme do opražené housky – odspodu ledový salát, sýr Rougette, grilovanou cuketu a lilek, čerstvá rajčátka a rukolu. Během pár minut tak máte připravené skvělé party cheesburgery. .