Sladké hebké těsto si velice dobře rozumí s výraznou chutí třešní. Galetky můžete udělat podle libosti dvě větší nebo třeba několik menších.
Potřebujete:
✿ 600 g hladké mouky
✿ špetku soli
✿ 2 vejce
✿ 200 ml mléka
✿ 200 g cukru krupice
✿ 10 g sušeného droždí
✿ 200 g másla
✿ 500 g třešní
✿ moučkový cukr
1. Do mísy dejte prosátou mouku, přidejte cukr, sůl, vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a droždí. Vypracujte těsto. Podobné jako na buchty, mělo by lepit. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě přibližně 40 minut kynout.
2. Mezitím si omyjte a odpeckujte třešně a nechte je okapat. Těsto rozdělte na poloviny, přendejte na pomoučený vál a vyválejte z něj dva kruhy. Na střed dejte vrstvu třešní a okraje těsta ohněte směrem dovnitř.
3. Galetky položte na plech s pečicím papírem a pečte je v troubě při 180 °C asi 35 minut dozlatova. Podávejte posypané moučkovým cukrem.