Kuličky z mletého masa miluje dánská expanovnice už roky.
Ingredience na 10 ks karbanátků:
1 bílá cibule
250 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
120 g ovesných vloček
1 vejce
100 ml plnotučného mléka
olivový olej
sůl
barevný pepř
2 stroužky česneku
sušené bylinky oregano a tymián
Postup:
Oloupejte a prolisujte česnek. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V míse smíchejte obě masa a přidejte vločky, vejce, cibuli, sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a mléko. Hmotu nechejte před smažením na 15 min odpočinout.
Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky velikosti dlaně. V hlubší pánvi rozehřejte olej. Frikadely dávejte do rozehřáté pánve. Zmírněte oheň a opékejte je z obou stran, 5 min z každé.
Propečenost zjistíte, pokud karbanátek vyjmete z pánve a rozříznete. Jako přílohu preferuje expanovnice vařené brambory nebo na olivovém oleji orestovanou cuketu s pórkem a sušená rajčata.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Recept vypadá lákavě, ale trochu mě překvapuje kombinace mletého vepřového a hovězího masa s ovesnými vločkami. Jsem zvědavá, jaký to bude mít výsledek na chuť. Určitě vyzkouším!