Svěží salát jménem Nicoise (čti: nikoeis) se zrodil ve francouzském městě Nice.
Potřebujete:
✿ 250 g cherry rajčat
✿ 300 g brambor
✿ 150 g listů salátu (ledový, římský…)
✿ 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
✿ 60 g černých oliv
✿ 2 vejce
Zálivka:
✿ 1 lžičku olivového oleje
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 lžičku plnotučné hořčice
✿ sůl, pepř
1. Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
2. V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku. Brambory pokrájejte na kousky, rajčátka rozpulte. Salát rozeberte na listy.
3. Do mísy dejte salát, tuňáka, rajčata a olivy. Zalijte zálivkou, promíchejtete a podávejte s vejci.
Nicoise je moje oblíbený! I když nejsem moc na olivy, tahle kombinace ingrediencí je super. Těším se, až to uvařím.
Skvělej recept na salát! Jednoduchý, ale fakt výborný. Mám pocit, že se stal novým oblíbeným jídlem na rodinné večeře.
Oslovila mě jednoduchost tohoto receptu. Navíc je to skvělá volba pro letní oběd, francouzská kuchyně nikdy nezklame.
To se mi líbí! Může na tuňák místo konzervy použít čerstvého? Asi by to bylo ješte lepší.
Tenhle francouzský salát vypadá skvěle! Určitě ho vyzkouším, zejména když mám ráda tuhle kombinaci ingredienci.
Super recept na lehkej salát! Miluju, jak se francouzská kuchyně dokáže držet jednoduchosti a přitom je to tak chutný.