Suroviny:
Na těsto:
4 vejce
100 g cukru
100 g hladké mouky
30 g másla
Na kávový sirup:
100 ml silné kávy
50 g cukru
Na krém:
150 g másla
100 g cukru
2 žloutky
50 ml silné kávy
Na polevu:
150 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání
Postup:
Nejdříve si připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny a poté k nim postupně zašlehávejte prosátou mouku a vychladlé rozpuštěné máslo.
Vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut dozlatova.
Nechte ho vychladnout a rozkrojte ho na tři části. Následně si připravte krém. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte změklé máslo a kávu a vytvořte hladký krém bez hrudek. Kávu s cukrem zahřejte a rovnoměrně ji nakapejte na všechny části těsta.
První plát natřete krémem, přiklopte druhým plátem a na ten naneste zbytek krému. Zakončete poslední vrstvou těsta.
Ve vodní lázni zahřejte smetanu s hořkou čokoládou a za stálého míchání vytvořte hladkou polevu. Nalijte ji na řezy a ty nechte před nakrojením asi 4 hodiny odpočinout v lednici.
Tak to vypadá na fajn recept na víkend. Sice to nezvládnu takhle číst, ale s kávičkou u knihy to bude top.
Vypadá to trošku složitě na přípravu, ale za ten výsledek to asi stojí. Už se těším, až to udělám doma.
Tyhle řezy vypadají fakt luxusně! Kdo by odolal kombinaci kávy a čokolády? Určitě to zkusím.