Chcete snídat po francouzsku? Vyzkoušejte recept na tradiční francouzské tousty.
Potřebujete:
✿ 8 krajíců toustového chleba
✿ 4 vejce
✿ 60 ml mléka
✿ 2 lžičky skořice
✿ 1 lžičku cukru krupice
✿ 1–2 lžíce ghí nebo másla
✿ 1 lžíci třtinového cukru
✿ hrst drobného ovoce
✿ med
Skořicové máslo:
✿ 100 g másla
✿ 1 lžičku vanilkového cukru
✿ 50 g cukru krupice
✿ 2 lžičky skořice
1. Připravte si skořicové máslo – smíchejte změklé máslo s oběma cukry a skořicí na krémovou pastu. Krajíce toustového chleba natřete vrstvou skořicového másla. Pokud chcete nakrájejte je na proužky.
2. V míse vyšlehejte vejce, mléko, skořici a krupicový cukr. Všechny tousty vložte do vaječné směsi, otočte a opět chvíli počkejte – měly by být celé obalené, ale ne moc nasáklé.
3. Na pánvi rozpusťte ghí či máslo. Vložte tousty, posypejte je třtinovým cukrem a smažte z každé strany 2–3 minuty, až zezlátnou. Podávejte s ovocem a medem.
To vypadá fakt chutně! Francouzský tousty a ovoce si zněj pěkně fresh.
Myslím, že to bude ideální dobrotka na víkendovou snídani. Přidám k tomu borůvky z lesa a bude perfektní.
Vypada to skvele! Francouskym toustům nemuzu odolat. Skvělá možnost, jak začít den něčím sladkým.
To je skvělej recept na snídani s romantickym nádechem. Dovedu si představit že vzhled a vůni jsou úžasný.
Miluji francouzské tousty! Připomínají mi dovolenou v Paříži. Určitě je vyzkouším s jahodami z trhu.