Tyto jemné mandlové sušenky s krémovou náplní jsou symbolem francouzské cukrařiny.
Ingredience:
● 100 g mandlové mouky
● 100 g moučkového cukru
● 2 bílky
● 50 g krupicového cukru
● potravinářské barvivo
Náplň:
● 100 g másla
● 80 g moučkového cukru
● lžička vanilky
Postup:
Mandlovou mouku prosejte s moučkovým cukrem. Bílky vyšlehejte do polotuhého sněhu, postupně přidejte cukr a barvivo. Jemně vmíchejte mandlovou směs. Těsto nastříkejte na plech v kolečkách a nechte 30 minut oschnout.
Pečte při 150 °C přibližně 15 minut. Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkou. Pokud chcete barevný krém, přidejte ještě kapku barviva. Náplní potom slepujte makronky k sobě.
Příprava: 90 min
Cena: 180 Kč
Makronky jsem ochutnala poprvé na dovolené ve Francii. Byly fantastický! Tenhle recept zní jako dobrý nápad na domácí výrobu.
Francouzské makronky jsou skvělým příkladem toho, jak může být jednoduchý recept výsledkem něčeho tak výjimečného. Fotogenické a chutné zároveň!
Vždycky jsem si říkala, jak se dělají tyhle krásný sušenky. Teď možná zkusím podle tohoto receptu, vypadá to jednoduše.
Makronky jsou opravdu nádherný a delikátní dezert! Zkusila jsem je jednou upéct s žáky ve škole a byla to docela výzva, ale výsledný pocit stál za to.